PRE -DAY 2021

2 NOVEMBER – En fullspäckad dag med uppladdning inför mässdagen! Kom och lyssna på personer som arbetar inom olika delar av arbetslivet.

Årets tema är juridiken utan gränser.

Anmälan till samtliga event är öppen mellan 19 – 26 oktober. 

Del I – Frukostevent – FULLBOKAT

”Den otraditionella vägen” 

DEL 1 – Från problem till verklighet

 Drivhuset är en stiftelse uppmuntrar, främjar och stöttar entreprenörskap och idéutveckling bland studenter. Drivhuset har en verksamhet som engagerar tusentals människor på olika sätt varje år. De stöttar människor individuellt, med deras idéutveckling genom personliga möten, såväl som genom att leda grupper i entreprenörsprogram, utbildningsinsatser och innovationslabb. Oavsett om du drömmer om att starta eget eller strävar efter att utveckla din problemlösningsförmåga så är Drivhuset ett plats där du kan få inspiration, kunskap och stöd.

 

DEL 2 – Vägen till försvarsadvokat som kvinna

Gina startade nätverket Ladies in Law hösten år 2020 som för närvarande består av över 1700 medlemmar. Nätverket syftar till att uppmuntra kvinnor som är intresserade av verksamma inom just brottmål och humanjuridik. Nätverket syftar även till att stötta och hjälpa studenter och verksamma jurister med juridiska frågor, frågor om branschen osv. Förhoppningen är att få fler kvinnor att öppna ögonen för framför allt brottmålsbranschen och mer specifikt försvararbranschen.

Begränsat med platser för eventet gäller och det bjuds på gratis frukost för de som deltar.

Var? Grotiussalen, Trädgårdsgatan 1

När?: Kl. 8.30-10.00

 

Del II – Lunchevent

Våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor

Tillsammans med FEMJUR anordnar vi en lunchföreläsning med NCK – Nationellt Centrum för Kvinnofrid. NCK vid Uppsala universitet har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. De kommer att prata om betydelsen av denna kunskap för jurister. Ulla Albért är utbildningschef på NCK men har också en teraputisk bakgrund och har mött våldsutsatta i samtal. Hanna Palhamn Szabo är utbildare på NCK och avlade juristexamen vid Stockholms Universitet 2013 samt erhöll sedermera en master i mänskliga rättigheter och humanitär rätt i Storbritannien. Därefter har hon arbetet med både offer och förövare i Sverige, Sydsudan, Kenya och Zimbabwe.

Innan föreläsningen kommer ett begränsat antal bli bjuden på lunch. Först till kvarn gäller.

Var? Universitetshuset, sal IV

När?

  • Lunch kl. 12.00
  • Föreläsning kl. 13.00-14.00

Del III – Middagsevent – FULLBOKAT

Den digitaliserade världen

Malin Männikkö på DLA Piper och Agne Lindberg, Linus Larsén och Felix Makarowski på Delphi kommer föreläsa om hur digitaliseringen påverkar juridiken, allt från sätten juristerna jobbar på till de juridiska frågor som uppstår.

Det kommer bjudas på middag och eventet ger en fantastisk möjlighet att utvidga perspektivet på dagens juridik och inte minst knyta kontakter!

Var? Stockholms Nation

När? kl. 17.30 – 21:00

Begränsat antal platser gäller. Det bjuds på middag och dryck för samtliga som deltar i eventet.